Nieuwe ISO, nieuwe Maatstaf
Ook de CIIO Maatstaf, onze interpretatie van de ISO 9001 voor kennisintensieve dienstverleners, wordt vernieuwd.  We spelen hierbij in op de volgende vragen:

  • Wat verandert er in de nieuwe ISO 9001 norm en hoe zetten we dat om naar de nieuwe Maatstaf?
  • Welke ervaringen hebben onze klanten en wijzelf met de huidige Maatstaf, wat sluit goed aan, en wat kunnen we verbeteren zodat de nieuwe Maatstaf nog beter aansluit bij onze doelgroep?
  • En ook: wat speelt in de maatschappelijke  en organisatorische context van onze klanten, hoe denkt men over kwaliteit en leiderschap en hoe sluiten we hierop aan gegeven onze eigen visie?

Veranderingen
CIIO ging altijd al uit van de sleutelpositie van ‘Mensen’ in relatie tot kwaliteit en professionaliteit van de organisatie. Hieraan besteedt de nieuwe ISO meer aandacht dan voorheen, dus ook in de nieuwe Maatstaf krijgt dit aspect weer veel aandacht. Andere speerpunten in de nieuwe ISO zijn het inspelen op belangen van stakeholders, het managen van risico’s in relatie tot context en organisatiedoel en procesgericht werken binnen en buiten de keten. Voor CIIO zijn dit niet echt nieuwe uitgangspunten, maar wel kansen om efficiënt en effectief kwaliteitsmanagement nog meer in te bedden in de organisatie in relatie tot haar omgeving.

Planning
Zodra wij de draft versie van de nieuwe Maatstaf gereed hebben, leggen we de tekst voor aan een selectie van CIIO klanten die zich hiervoor hebben aangemeld. Ook voeren we twee proeftoetsingen uit in de praktijk bij klanten. Na verwerking van de leerpunten die dit oplevert gaan we het formele acceptatieproces in bij de Raad voor Accreditatie. Die gaat dan beoordelen of de Maatstaf 2016 compatibel is met de ISO 9001:2015 versie. Indien dit zo is krijgt de nieuwe Maatstaf een formele status als toetsingskader. Wij verwachten dit proces in het eerste kwartaal 2016 af te ronden, zodat vanaf dan de certificaten op basis van de nieuwe Maatstaf kunnen worden uitgereikt.

Meer informatie
We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de wijzigingen en de gevolgen ervan voor uw eigen organisatie en kwaliteitsmanagementsysteem. De komende maanden houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen via nieuwsbrieven en een klantendag op 15 oktober 2015. Noteer die datum vast in uw agenda! Wil u in een eerder stadium al meedenken? Stuur dan een mail aan info@ciio.nl.

15-10-2024

De brede certificeringservaring en expertise van CIIO geeft ons vertrouwen

Sportmedische Instellingen (SMI’s) zijn bijna 50 jaar geleden opgestart door de Vereniging voor Sportgeneeskunde. De SMI’s richten zich op...
26-09-2024

CIIO-klantenmiddag 12 november

Op dinsdag 12 november organiseert CIIO vanaf 13.30u haar jaarlijkse klantenmiddag. Komt u ook? Geef u dan op.
18-09-2024

Webinar 'CIIO-Maatstaf voor adviesbureaus'

Dinsdag 10 september organiseerde CIIO een webinar, speciaal voor adviesbureaus, over de CIIO-Maatstaf. Bijna 20 deelnemers namen deel, van diverse bureaus...